Aç Kalmadan Zayıflamak Mümkün Mü?
Aç Kalmadan Zayıflayabilir Miyim?
Birçoğumuzun merak ettiği o soru. Aç kalmadan zayıflamak mümkün mü? Yiyerek zayıflayabilir miyim? Kişiden kişiye değişmekle birlikte sağlıklı bir birey için evet yemek yiyerek ve aç kalmadan zayıflamak, formda kalmak mümkün. Peki aç kalmadan nasıl zayıflayabilirim? Yemek yiyerek nasıl zayıflayabilirim? Gelin bu soruların cevabını sizler için bu yazımızda verelim.
Aç kalmadan zayıflamak elbette mümkün. Bunun için yediğiniz besinlerin dengeli ve yeterli olması önemlidir. Öncelikli olarak hangi besinler tok tutar? Hangi besinler az kalorilidir ve bol bol yiyebilirim? Sorularının yanıtını verelim. Özellikle proteinden zengin süt, tavuk, yoğurt, balık, kurubaklagiller tok tutarlar. Kahvaltıda patates kızartmasından ziyade haşlanmış yumurta yediğinizde daha tok kaldığınızı fark etmişsinizdir. Bunun sebebi içerisinde yoğun olarak karbonhidrat barındıran patatesten ziyade yumurtanın içerisinde protein ve yağ bulundurmasıdır. Karbonhidratlar kan şekerini hızlı yükseltme üzerinde başarılıdırlar. Hızlı yükselen kan şekeri ise hızlı bir şekilde inebilmektedir bundan dolayı da çabuk acıkma durumu olabilir. Yumurta protein ve yağı içerisinde birlikte bulundurduğu için hem daha çok tok tutar hem de kan şekeri dalgalanmalarına sebep olmaz. Bu besinlerin listemizde yer alması hem doyuruculuğu artırır hem de aç kalmadan zayıflamaya fayda sağlar.
Kalorisi az olan besinlerin tüketimi çok olsa bile bir zararı olmaz. Özellikle sebze yemeklerinin, salataların diyet sürecinde bol bol tüketilmesi önerilmektedir. Çünkü miktarı çok olsa dahi kalorisi çok yüksek olmayabilir. Özellikle çok fazla yağ katılmadan hazırlanan sebze yemekleri ve salataların tüketimi diyet sürecinde önerilir. Hem tok tutar hem de mideyi doldurur bu sayede kolay kolay acıktırmaz. Özellikle sebze yemeklerinin protein grubu olan yoğurt, kefir ile desteklenmesi de doyuruculuğu artırır.
Diyet sürecinde öğünlerinizin dengeli olması da oldukça önemlidir. Çünkü dengeli olan öğünler tokluk süresini uzatır. Örneğin bir öğünde yalnızca karbonhidrat ağırlıklı beslenmek tok kalma süresini kısaltırken ve sizi çabuk acıktırırken, karbonhidrat + protein + yağ üçlemesinin bulunduğu öğünler doyuruculuğun süresini artırır ve uzun süre tok tutar. Örnek olarak; yoğurt + sebze yemeği + tam buğday ekmeği tüketimi dengeli bir öğün olarak adlandırılabilir. Bir öğünde yalnızca haşlanmış patates ve ekmek tüketmek ise sonrasında çabuk acıktıracaktır. Aç kalmadan zayıflamanın en doğru yöntemi yeterli ve dengeli beslenmekten geçmektedir. Sağlıkla kalın..

Dyt. Kübra Yetkin