Bahar Diyeti Nedir?

Bahar diyeti nasıl yapılabilir? Bahar diyetinin kuralları nelerdir? Yaza fit girmek için ne yapabilirim? 

Kış aylarının gelmesi ile birlikte hepimiz uzun uzun kabanlar, şişme montlar ve gemiş kesim kıyafetler giyiyoruz ve belki de kilo aldığımızın farkına varamıyoruz. Ansızın bir davette, uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşınızla buluştuğunuzda veya hane içerisinde birinin aniden “çok kilo almışsın” demesi ile farkındalık yaşayabiliyoruz. Kış aylarının yavaş yavaş son bulması ile birlikte birçoğumuz artık diyetisyen arayışına geçti ve yaz gelmeden sağlıklı kilosuna ulaşabilmek adına adımlar attı. Peki bahar diyeti nasıl olmalıdır? Kış biterken ve yaza girmeden önce nasıl bir diyet yapmalıyım?

Bu sorular için sizlere güzel bir yazı hazırladık. Kış bitmeye yakın düzenli ve dengeli beslenme ile birlikte yaza güzel bir hazırlık yapabilirsiniz. Bahar diyeti, sizler için yaz aylarına daha sağlıklı girmenizi sağlayacaktır.

Peki nedir bu bahar diyeti? Yaza girmeden alınan kiloları vermek, daha sağlıklı hissetmek ve toparlanmak için yapılabilen bir diyettir. Daha çok bahar sebze ve meyveleri bu diyet içerisinde yer alır. Bahar diyetinde ne yapmalıyız?

  • Öğünlerimizde mutlaka mevsim sebzelerini ve meyvelerini bulundurmalıyız. Ana öğünlerde sebzelere büyük bir yer ayırmalıyız. Bahar sebze ve meyveleri ise şunlardır: çilek, yeşil erik, çağla, bezelye, enginar, havuç, marul, semizotu, ıspanak, kuşkonmaz.
  • Mutlaka yaza girerken bol su içmeliyiz ve günlük su ihtiyacımızı karşılamalıyız. Peki günlük ne kadar su ihtiyacımız var ? Günlük su ihtiyacınızı kilonuz*30*35 ml şeklinde hesaplayabilirsiniz. Örneğin 50 kg vücut ağırlığına sahip birinin günlük su ihtiyacı 50*30-35 ml: 1500-1750 ml/ Gün olur.
  • Bitki çayları tüketmek bu süreçte yeterli detoksu sağlamanıza yardımcı olur. Sağlıklı olan bireyler için bitki çayları önerilebilir. Günde 2 kupayı geçmeyecek şekilde tüketilmesi olumlu etkiler yaratır ve fazla ödemi atmanızı sağlar.
  • Sağlıklı yağların beslenme içerisinde kullanılması özellikle tok tutma adına ve yağ yakımını desteklemek adına önemlidir. Bu yağlara zeytinyağı ve avokado yağı örnek verilebilir.
  • Öğün atlamamaya dikkat etmenizde fayda var. Kendinizi aç bırakarak kilo vermeniz sadece kısa süreli geçerlidir. Bu nedenle öğün atlamamalı ve kendinizi aç bırakmamalısınız. Dengeli ve yeterli beslenmek yazar girmeden arınmak için yeterlidir. Bu süreçte bir diyetisyenden destek almak sizin için daha kalıcı sonuçlara ve olumlu bir yol izlemenize sebep olur.
Sağlıkla yaşamak için bizlere ulaşın. https://www.saglikla.com.tr/iletisim 

Dyt. Kübra Yetkin