Çok Yiyorum Ama Yine De Kilo Alamıyorum
Ne Yaparsam Yapayım Kilo Alamıyorum. Nasıl Kilo Alabilirim?
“Çok yiyorum ama yine de kilo alamıyorum.” Diyenlerden misiniz? O zaman bu sorunun cevabını almak için doğru yerdesiniz. Çevremizde birçoğumuz yediği halde kilo alamadığını söyler. Birçoğumuz ise hiç yemediğim halde kilo alıyorum der. Bunların birçok nedeni olabilir ama burada kendimize sormamız gereken en önemli soru sağlıklı, yeterli ve dengeli besleniyor muyum? Peki nedir sağlıklı beslenme? Sağlıklı beslenmek, ihtiyacınız olan enerjiyi, besin öğelerini yeterli ve dengeli bir şekilde vücudunuza aldığınız bir beslenme türüdür. Peki yediğiniz halde kilo almamanızın sebebi nedir? Gelin bu soruların yanıtını sizlere en açık şekilde verelim.
Elbette bu sorunun altında birçok neden yatmaktadır. Öncelikli olarak tiroid bezlerinizin hızlı çalışması buna bir neden olarak görülebilir. Hızlı çalışan tiroid demek hızlı çalışan metabolizma demektir. Bundan kaynaklı sağlıksız şekilde kilo kayıpları söz konusu olabilir ve yediğiniz halde kilo alamadığınız durumlarla karşılaşabilirsiniz. Diğer nedenler ise; psikolojik nedenler, stres, yeme bozuklukları, yemek yemeye vakit ayıramamak olabilir. Elbette altta yatan bir hastalık durumu da iştahı olumsuz etkilemektedir. Bunun için öncelikli olarak bir hekime danışmalı ve altta yatan bir hastalık olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olduktan sonra bir diyetisyen ile birlikte beslenme danışmanlığı almalısınız. Peki nasıl sağlıklı kilo alınır? Kilo alma yöntemleri nelerdir?
Öncelikle bilmenizi isteriz ki beslenme kişiye özeldir. Bundan kaynaklı aşağıda yazacaklarımız yalnızca öneri niteliği taşımaktadır. Siz her zaman öncelikli olarak diyetisyeninize danışarak onu gösterdiği yol üzerinde ilerleyin.
Gün içerisinde aldığımız enerji harcadığımız enerjiden fazla olursa eğer ağırlık kazanımı sağlarız. Bu alınan enerjinin fazla olması süreklilik haline geldiğinde zamanla kilo aldığımızı fark ederiz. Bu süreçte dikkat etmemiz gereken en önemli unsur sağlıksız olduğu halde bizi kilo aldıracak umudu ile yağlı besinlere yönelmemektir. Doymuş yağlardan, trans yağ içeren besinlerden ziyade doymamış yağlara ve bu yağları içeren besinlere yönelmeniz sizler için daha faydalı olacaktır. Peki hangi besinler doymamış yağ asidi içerir? Balık, avokado, keten tohumu, kuruyemişler, zeytinyağı, kanola yağı gibi besinler doymamış yap asidi içermektedir. Bu gibi besinlerin beslenmenizde yer alması sağlıklı bir şekilde kilo kazanımınıza fayda sağlar. Sizler de sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsanız sağlıkla.com.tr’ den bizlere ulaşabilir ve beslenme danışmanlığı alabilirsiniz sağlıkla kalın..

Dyt. Kübra Yetkin