Evde Tam Buğday Ekmeği Yapımı

Evde Kolay Tam Buğday Ekmeği Yapımı

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı tam buğday
  • ½ tatlı kaşığı maya
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • Yarım bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Dövülmüş ceviz

Yapılışı

Un bir kaba aktarılır. Ortası çukur şeklinde açılarak içerisine yağ, tuz ve maya eklenir. Üzerine azar azar su eklenerek yoğurulmaya başlanır. Bir 5-10 dk yoğurduktan sonra üzeri kapatılıp bir süre mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye konularak bir saat daha dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 180-200 derece aralığında fırına koyup üzeri kızara kadar pişirelim. Üzeri kızardıktan sonra dereceyi 150 ye indirerek bir süre daha kızartalım. Fırından çıkar çıkmaz dilimlemeyelim, üzerini bir bez ile kapatıp dinlenmeye bırakalım. Sonrasında dilimleyebilirsiniz Afiyet olsun.

Dyt. Kübra YETKİN