Gastritte Nasıl Beslenmeliyiz? Gastritte Hangi Besinler Sakıncalıdır?
Gastrite İyi Gelen Besinler Nelerdir?
  • Yoğurt, Kefir
  • Elma, Muz, Çilek
  • Havuç, Brokoli
  • Yulaf ezmesi, Tahıllı besinler
  • Az yağlı tavuk, balık
  • Bol su tüketin
Gastriti Kötü Etkileyen Besinler Nelerdir? Neler Tüketilmemeli?
  • Özellikle kızartmalar, yağlı besinler, fast foodlar
  • Kahve, Çay
  • Domates, Domates salçası, Asitli içecekler, Gazlı içecekler
  • Baharatlı besinler, Acı besinler
  • Paketli gıdalar, kek, çikolata, bisküvi
  • Alkol
  • Lahana, karnabahar, Turp, Çiğ soğan, Süt (gaz yapabilir, ağrı yapabilir)
ÖNERİLER
Az az ve sık sık beslenin, besinleri iyi çiğneyin.
Sık sık su tüketmeye özen gösterin lakin yemek aralarında veya yemeklerden hemen önce sıvı tüketmeyin. En az 20 dk geçmesini bekleyin.
Beslenmenizde mutlaka probiyotiklere yer verin: Yoğurt, kefir, ekşi mayalı ekmek.
Bol sebze ve meyve tüketin, zeytinyağını da beslenmeniz içerisine ekleyin.
Kızartmalardan uzak durun, fazla yağlı besinler midenizi rahatsız hissettirebilir uzak durun, daha sağlıklı yağlara yönelin.
Gastritiniz varsa kahve, çay, gazlı içecekleri tüketmemeye özen gösterin. Özellikle bu süreçte paketli gıdalardan, kek, bisküvi, çikolata gibi besinlerden uzak durun.
Lahana, karnabahar, turp gibi besinler gaz oluşturabileceğinden ve midenizi rahatsız edeceğinden dolayı tüketilmemeli veya sınırlandırılmalıdır.
Çiğ soğan ve çiğ sarımsak bazı kişilerde mideyi rahatsız edebilir bu nedenle tüketilmesi önerilmemektedir.
Gece yatmadan 2-3 saat önce yemeyi kesmelisiniz. Uyku sırasında vücudunuzu yormamalısınız.

Dyt. Kübra Yetkin