![Hamileyim, Beslenmede Nelere Dikkat Etmeliyim ?](bwp-content/uploads/blog/1920x1080/pregnant-woman-with-healthy-food.webp)
-
Her gün en az 1 adet yumurta tüketin.
-
Günde en az 2-2,5 litre kadar su tüketin.
-
Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin.
-
Besinleri iyi yıkamaya özen gösterin. Özellikle sebze ve meyveleri 15 dk kadar karbonatlı suda bekletin. Sonrasında tekrar yıkayıp tüketin.
-
Besinleri az pişmiş tüketmeyin. Özellikle yumurta, et, tavuk ve balık gibi besinlerin iyi pişmiş olmasına özen gösterin. Bu besinlerin çiğ veya az pişmiş olması Salmonella riski oluşturur. Bu da hem sizin hem de bebeğinizin gelişimi için olumsuz etki doğurabilmektedir.
-
Hamilelik sürecinde dışarıdan yemek tüketmemeye özen gösterin. Eğer tüketmeniz gerekecekse de yemeklerin içeriğini bildiğiniz ve hijyenik olduğunu düşündüğünüz yerlerden tüketin.
-
Bebeğin nörolojik gelişimi için özellikle yağlı tohumlara beslenmenizde yer verin. Özellikle günde 2 adet cevizi beslenmenizden eksik etmeyin.
-
Hareketsiz kalmamaya dikkat edin. Yavaş tempolu yürüyüşler, açık havada yapılan meditasyonlar bu süreci daha kolay atlatmanızı sağlar.
-
Bu süreçte özellikle sakatatlardan, işlenmiş gıdalardan uzak durun. Salam, sosis, sucuk gibi besinleri tüketmeyin.
-
Bu süreçte sağlıksız, fazla yağlı besinlerden, kızartmalardan olabildiğince uzak durun. Bu tarz doymuş yağlardan ziyade daha sağlıklı yağlara yönelin. Zeytinyağı, zeytin, ceviz, badem..
-
Rafine şekerlerden uzak durun, şeker ihtiyacınızı paketli gıdalardan değil de meyvelerden, kuru meyvelerden karşılamaya özen gösterin.
-
Eğer gaz probleminiz var ise süt ürünleri, çiğ sebze ve kurubaklagillerin tüketimini o dönem biraz azaltabilirsiniz.
-
Kesinlikle sigara ve alkol kullanmayınız.
Dyt. Kübra Yetkin