Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?
Meyhane Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber
 
Yapılışı
Soğanı küp küp doğrayıp kavuralım. Ardından sivri biber ve kırmızı biberi yuvarlak şekilde doğrayıp kavurmaya devam edelim. Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonrasında domatesleri küçük küçük doğrayıp karışıma ilave edelim. En son ıslatılmış bulguru ekleyip karıştıralım. Ve üzerine 3 bardak sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım. Suyunu çekince altını kapatalım. Afiyet olsun. 
Dyt. Kübra Yetkin