Ramazan Ayında Kilo Almamak İçin Ne Yapabiliriz?
Ramazan ayında kilo almamak için ne yapabilirim? Ramazan ayında nasıl kilo verebilirim? İftar ve sahurda nasıl beslenmeliyim?


Ramazan ayı geldiğinde uzun süre aç kalmaktan kaynaklı akşam vakitlerinde çok fazla tatlı krizleri, yeme krizleri yaşıyor olabiliriz. Peki bunun önüne nasıl geçeriz? Nasıl daha çok tok hissederiz? Kilo almamak nasıl mümkün?

Ramazan ayında yedikleriniz oldukça önemlidir. Özellikle sahur ve iftarda dengeli beslenmek, yeterli beslenmek ve ihtiyacınız kadar beslenmek iştahınız üzerine büyük etki sağlar. Peki sahurda neler yenmeli?

Sahurda sağlam ve hafif beslenmek sonrasında fazla acıkmamak adına önem arz etmektedir. Yağlı besinler, kızartmalar, tuzlu besinler, fast foodlar, ağır ev yemeklerini sahurda tüketmeniz sonrasında gün içerisinde hem çok susamanıza hem de acıkmanıza neden olabilir. Özellikle pirinç pilavı, beyaz ekmek, şerbetli tatlıların da sahur vaktinde tüketilmesi uygun değildir. Gün içerisinde ve uyku sırasında kan şekeriniz üzerinde dengesizlikler yaratabilir ve daha yorgun hissetmenize neden olabilir. Bu besinlerden ziyade tam buğday ekmeği, az yağlı bulgur pilavı, fırın sebzeler, haşlama sebzeler, zeytinyağlı sebze yemekleri, yoğurt, ayran, mevsim salata, cacık, çorba, meyve, badem, ceviz, fındık gibi besinlerin tüketilmesi hem daha uzun süre tok tutmaya hem de gün içerisinde kendinizi daha dinç hissetmenize fayda sağlar.  Kilo almamak için bu tarz hafif beslenmek oldukça önemlidir. Bununla birlikte kahvaltı tarzında beslenmek de büyük fayda sağlayabilir. Zeytin, peynir, haşlanmış yumurta, salatalık, domates, yeşillik tüketimi kilo vermek isteyen kişiler için büyük avantaj sağlar.


Sahur dışında iftarda da hafif beslenmek ve iftar sonrasında ağır tatlılar yememek kilo vermeniz için büyük avantaj sağlayabilir. İftar vaktinde öncelikli olarak yemeğe çorba ve salata ile başlamak, yavaş yavaş yemek, iyi çiğnemek iştah üzerine olumlu etkiler yaratır. Çorba ve salata yedikten sonra 5-10 dk kadar dinlenebilir ve sonrasında ana yemeğe geçebilirsiniz. Fırında sebze tavuk, bulgur pilavı, yeşil fasulye, fırında brokoli, ıspanak, pırasa yemeği, et sote gibi ev yemekleri tüketilmesi hafif gidebilmeniz için iyi seçeneklerden bazılarıdır. Yağlı kızartmalar, kızartma köfteler, hamburgerler, soslu makarnalar, mantı gibi yemeklerin tüketilmesi de çok fazla ağır hissetmeniz ve şişmenize neden olabilir. İftar sonrasında sahura kadar bol su tüketmek de önemlidir. Bununla birlikte iftar sonrası ağır tatlılar, baklava, tulumba, çikolatalı pudinglerin tüketimi gece vakti açlıklara ve ağırlıklara neden olabilir, aynı zamanda kilo alımına neden olabilir. Bu sebeple bu tatlılardan ziyade hurma, meyve, ceviz, badem, kahve, bitki çayları tüketmek büyük fayda sağlayacaktır. Ramazan ayı kilo vermek adına güzel bir avantajdır. Sizler de sağlıkla yaşamak istiyorsanız bizlere ulaşın.  https://www.saglikla.com.tr/iletisim Sağlıkla kalın.

Dyt. Kübra Yetkin