Ramazan ayı kilo vermek için iyi bir dönem mi? Ramazan ayında kilo verebilir miyim? Ramazan ayında kilo verme taktikleri?
Ramazanın gelmesi ile birlikte kilo vermek isteyen veya diyete girmek isteyen kişiler bunu ramazan ayından sonraya ertelemek istiyor. Ramazan ayında diyet yapamayacağını düşünüyorlar. Peki Ramazan ayında gerçekten diyet yapılamaz mı?
Bu soru şu şekilde yanıtlanabilir. Ramazan ayında diyet yapmak ve sağlıklı beslenmek mümkündür ve bu yollar kilo verilebilir. Diyet yapmak, kilo vermek için Ramazan ayının bitmesi bahane edilmemelidir. Beslenmenizde yapacağınız ufak tefek değişiklikler kilo vermenizi sağlayabilir. Sadece beslenmeniz değil aynı zamanda egzersiz ile desteklemeniz hem başarılı hem de kalıcı sonuçlar doğuracaktır. Peki neler yapmalıyız? Ramazanda kilo verebilmek için neler yapılabilir?
Öncelikli olarak beslenmenize dikkat etmeli ve oruçta uzun süreli açlık sonrası dengeli-yeterli beslenmelisiniz. Ramazanda zayıflayabilmek için iftar ve sahurda kendinizi aç bırakmak veya sahur yapmadan yatmak kesinlikle doğru bir davranış değildir. Metabolizma hızınızın yavaşlamaması için mutlaka beslenmeli ve aynı zamanda su tüketimini de ihmal etmemelisiniz. Unutulmamalıdır ki düzenli su tüketimi kilo verme sürecinizi destekler ve bunu metabolizmanızı hızlandırarak yapar. Buna ek olarak beslenmede besin ögelerinin dengeli olması önemlidir. Yani öğününüz tamamen karbonhidrat ağırlıklı veya yağ ağırlıklı olmamalıdır. Mutlaka tabaklarda denge sağlamalısınız. Bunu nasıl yapabiliriz?
İftarda yemeğe öncelikle çorba ile başlamak ve beraberinde sıvıları tüketip 10 dk kadar dinlenmek iyi bir başlangıç olacaktır. Sonrasında ise ana yemeğe geçebilir ve porsiyon kontrolü yaparak ilerleyebilirsiniz. Tabağın büyük bir kısmını salata ve sebze yemekleri kaplarken kalan kısımları hem et-tavuk-balık hem de sağlıklı yağlar kaplamalıdır. İftardan ortalama 1-2 saat kadar sonra tempolu 30-35 dk kadar yapılan yürüyüş kilo vermenizi destekleyecektir. İftar ve sahur arasında mümkün olduğunca çok su içmeli ve ağır tatlılar, ağır atıştırmalıklar tüketmemelisiniz. Ara öğün seçeneği olarak meyve, ceviz, badem, ayran gibi hafif seçenekler tercih edilebilir. Buna ek olarak sahuru atlamamanız gerekir. Sağlıklı kilo verebilmek ve sonrasında verdiğimiz kiloları geri almamak için sahur yapmalı ve hafif beslenmeliyiz. Örneğin kahvaltılıklar, yumurta, zeytin, peynir, hafif sebze yemekleri, çorba, yoğurt sahur için en iyi ve hafif seçeneklerdir. Sağlıkla yaşamak sizin de hakkınız. Bizlere ulaşın https://www.saglikla.com.tr/iletisim Sağlıkla kalın..
Dyt. Kübra Yetkin