Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz?
Ramazan ayında nasıl beslenmek gerekir? Ramazanda iftarda neler yemeliyim? Ramazan ayında sahurda neler yemeliyim? Ramazanda kilo vermek için nasıl beslenmeliyim?


Yılda 1 defa gelen Ramazan ayında beslenmek oldukça önemlidir. Değişen beslenme düzeni ile birlikte dikkat edilirse eğer yeterli kilo verilebilir. Peki bu süreçte nasıl beslenmeliyiz? Ramazan ayında neler yemeliyiz?

Ramazan ayı kilo vermek için oldukça güzel bir fırsattır aslında. Yediklerimizi dengelersek ve porsiyon kontrolü sağlarsak kilo verimini en iyi şekilde desteklemiş oluruz. Sahur ve iftarda neler yenmeli? Sahur ve iftar arasında nasıl beslenmeliyiz? Gelin hep birlikte sizleri bu konuda bilgilendirelim.

Bu süreçte yalnızca porsiyonlarınız ve dengelemeniz değil aynı zamanda besinleri tüketme sıranız da önemlidir.  Besinleri tüketirken özellikle iftarda belli bir sıralama ile giderseniz hem kilo alımını en aza indirirsiniz hem de daha hafif hissedersiniz.


Sahurda neler yenmeli?
Sahurda olabildiğince hafif beslenmeye özen gösterilmelidir. Kahvaltı türleri burada tercih edilebilir. Özellikle haşlanmış yumurta, zeytin, peynir, salatalık, domates, omlet, sandviç, yulaf tabakları gibi hafif besinler tüketilebilir. Bununla birlikte çorba, yoğurt, süt, ayran, zeytinyağlı sebze yemekleri, haşlanmış veya fırın sebzeler tercih edilebilir. Olabildiğince hafif beslenmek ve uyku sırasında ağır hissetmemek önemlidir. Ceviz, badem, fındık gibi yağlı tohumları tüketmeniz uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir Olabildiğince hamur işlerinden, yağlı besinlerden, makarnalardan, pilavdan uzak kalmalısınız. Bu gibi besinler çabuk acıkmanıza neden olabilir.


İftarda neler yenmeli?
İftarda ise çok acıktığımız için hızlı bir şekilde tüm yemekleri yiyebiliyoruz dolayısıyla da ani bir yorgunluk çökmesi, ağır hissetme durumu ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Peki ne yapmalıyız? Sahurda en önemli nokta yavaş yavaş yemeniz ve yediklerinizin sırasını iyi belirlemeniz. Eğer kilo vermek isteyen biriyseniz öncelikle çorba ve salata ile başlayıp 10 dk kadar dinlendikten sonra ana yemekleri yerseniz daha hafif hissedecek ve daha az yemiş olacaksınız. Çorba sıvı yapıda olduğundan cabuk doygunluk sağlar.

Bunlar dışında aynı zamanda günlük su tüketimi de oldukça önemlidir. Gün boyu susuz kalındığı için iftardan sonra mutlaka su içilmeye başlanmalıdır. En doğru su içme zamanı ne zamandır? Yemekten 20 dk sonrasında içmeye başlayabilirsiniz. Aynı anda 1-2 litre içmektense sahura kadar en az 2 litreyi tamamlamak en sağlıklısı olacaktır. Sizler de sağlıkla yaşamak için bizlere ulaşın. Ramazan paketimizi incelemek ve üye olmak isterseniz bıraktığımız linkten bizlere ulaşabilirsiniz. Sağlıkla kalın..  https://www.saglikla.com.tr/iletisim 
Dyt. Kübra Yetkin