Ramazanda yemek pişirme nasıl olmalıdır? Ramazan ayında yemeklerimi daha sağlıklı olması için nasıl pişirebilirim?
11 ayın sultanı Ramazan ayı ülkemizde birkaç gün içerisinde başlayacak. Ramazan ayında beslenme süreci adına bilgi sahibi olmak isteyenler doğru yerdesiniz. Kilo vermek isteyenler için Ramazan ayı aslında oldukça büyük bir avantaj. Bu süreçte doğru pişirme yöntemleri ile hazırlanan yemekler, sahur ve iftarda yeterli, dengeli beslenmek, kaliteli uyku çekmek, yeterli su tüketmek ve yürüyüşler yapmak bizlerin kilo vermesini destekleyen önemli unsurlardan bazılarıdır. Peki sahur ve iftarda neler tüketmeliyim? Sahurda ve iftarda yemekleri nasıl pişirmeliyim? Gelin bu soruların yanıtını sizler için verelim.
Sahurda beslenmek oldukça önemlidir ve sahur öğünü atlanmamalıdır. Sahurda ağır ve yağlı besinlerden ziyade daha çok hafif, kahvaltılık besinler tüketmek daha hafif ve rahat hissetmenizi sağlar. Sahurda yemekleri yağsız pişirmeye özen gösterin. Özellikle sebzeleri fırınlayarak, haşlayarak pişirebilir ve daha rahat hissedebilirsiniz.
İftarda ise besinleri daha yavaş ve daha iyi çiğneyerek tüketmek önemlidir. Sabahtan akşama kadar uzun saatler aç kalmanızın sonucunda elbette hızlıca karın doyurma isteğiniz olacaktır. Yemeğe sakin bir şekilde çorba ve salata ile başlarsanız iftarda daha hafif ve daha doymuş hissedeceksiniz. İftarda yine ağır hamur işleri, kızartmalar ve çok şerbetli tatlılardan uzak kalmaya özen göstermelisiniz. Kızartmalardan yağlı besinlerden ziyade ızgara, fırın veya haşlama tercih edilirse hem kilo yönetimi desteklenir hem de kilo verimi sağlanır. Pişirme yöntemleri kilo verme sürecinde oldukça önemlidir. Özellikle ramazanda uzun süre aç kalma durumundan sonra hızlı yemek yemek ağır hissettirebilir ve sindirim problemlerine neden olabilir. Burada daha yavaş yemek, iyi çiğnemek ve daha sağlıklı pişirme yöntemleri tercih ederek kilo verimi desteklerken aynı zamanda kendinizi daha dinç ve hafif hissedebilirsiniz.
Sahur ve iftar arasında ise su tüketimini ihmal etmemek önemlidir. Su tüketimi bir kerede hızlı şekilde olmamalı. Daha çok iftar sahur arasında yavaş yavaş tüketilmelidir. Bu sayede su tüketimi atlanmamış olur. İftardan birkaç saat sonra yapılan tempolu yürüyüşler kilo verimini destekler niteliktedir. Sağlıkla yaşamak sizin de hakkınız. Bizlerle iletişime geçin ve ramazan paketimizi inceleyin. https://www.saglikla.com.tr/paketlerimiz Sağlıkla kalın..
Dyt. Kübra Yetkin