Malzemeler
- 4 adet domates
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2,5 çorba kaşığı un
- 1 litreye yakın sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar
Yapılışı
Tereyağı tencereye eklenir ve un kavrulur. Kavrulduktan sonra üzerinde ince dilimlenmiş ve kabuğu soyulmuş domates ilave edilir ve bir süre daha karıştırılır. Üzerine sıcak su yavaş yavaş eklenip kısa süre karıştırdıktan sonra kaynaması beklenir. Sonrasında 1 bardak süt yavaş yavaş ilave edilir ve bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Servis edilirken üzerine kaşar ekleyebilirsiniz. Daha fazla tarif için bizlere ulaşın.https://www.saglikla.com.tr/kategori/yemek-tarifleri Sağlıkla kalın.
Dyt. Kübra Yetkin