Etli Bezelye Tarifi Etli Bezelye Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Yarım kg bezelye
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yk zeytinyağı


Yapılışı

Kuşbaşı etleri bir tencere içerisinde yarım saat kadar kaynatın. Soğanı zeytinyağı ile bir tencere içerisinde kavuralım. Üzerinsa salçayı ve etleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonrasında üzerine küp küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyip 10 dk kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bezelyeleri ilave edip karıştırın. Tuz, pul biber, karabiber ekleyerek kaynamasını bekleyin. Afiyet olsun. Daha fazla tarif için bizlere ulaşın. https://www.saglikla.com.tr/kategori/yemek-tarifleri  Sağlıkla kalın.

Dyt. Kübra Yetkin