Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır?
Fırında Karnabahar 

Malzemeler:

  • 1 baş karnabahar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri veya baharatlar


Yapılışı:
  1. Karnabaharı yıkayın ve büyük çiçeklere ayırın.
  2. Büyük bir kaseye karnabahar çiçeklerini koyun. Üzerine zeytinyağı veya sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri veya başka baharatlar ekleyebilirsiniz.
  3. Karnabaharları yağ ve baharatlarla iyice karıştırın, yağ ve baharatların her bir çiçeğe iyice yayılmasını sağlayın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız karnabahar çiçeklerini tek bir tabaka halinde tepsiye yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 200°C (400°F) fırında karnabaharlar altın rengi olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak limon dilimleri veya yoğurt sosuyla servis edebilirsiniz.
Daha fazla tarif için web sitemizi ziyaret edin.https://www.saglikla.com.tr/kategori/yemek-tarifleri  Sağlıkla kalın.


Dyt. Kübra Yetkin