Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber (iç harcı için)
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet domates



    Yapılışı

    Önce soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağı eklenmiş tavada kavuralım. Üzerine ince doğranmış biber ve kıymaları ekleyip bir süre kavuralım. İçerisine baharatları ve salçayı ekleyelim. En son küp küp doğradığınız domatesi ekleyin ve biraz piştikten sonra altını kapatın.  Patlıcanı tavada biraz kızartalım. Fırın tepsisine alıp orta kısmından çizik atıp açalım. İç harcını ekleyelim ve fırınlayalım. 180 derecede 20-25 dk kadar fırınlamak yeterlidir afiyet olsun. Daha fazla tarif için sitemizi ziyaret edin.https://www.saglikla.com.tr/kategori/yemek-tarifleri Sağlıkla kalın.



    Dyt. Kübra Yetkin