Sağlıklı Bar Nasıl Yapılır?

Sağlıklı Bar Tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/2 su bardağı fındık veya badem (iri kıyılmış)
  • 1/2 su bardağı kuru yemiş (kayısı, üzüm, incir gibi)
  • 1yemek kaşığı bal
  • 1/4 su bardağı hindistancevizi yağı veya fıstık ezmesi
  • 1 çay kaşığı vanilya özü veya tarçın (isteğe bağlı)


Yapılışı:
  1. Büyük bir karıştırma kabında yulaf ezmesi, iri kıyılmış fındık veya badem ve kuru yemişleri bir araya getirin.
  2. Ayrı bir kapta bal veya akçaağaç şurubu ile hindistancevizi yağı veya fıstık ezmesini karıştırın. İsteğe bağlı olarak vanilya özü veya tarçın ekleyebilirsiniz.
  3. Islak ve kuru karışımları birleştirerek homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
  4. Karışımı düz bir fırın tepsisine veya kapalı bir kapaklı kalıba dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
  5. Buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin veya buzdolabında tamamen sertleşene kadar bekleyin.
  6. Dilimleyerek servis yapın ve sağlıklı atıştırmalık barlarınızı keyifle tüketin.


Daha fazla tarif için sitemizi ziyaret edin. https://www.saglikla.com.tr/kategori/yemek-tarifleri  Sağlıkla kalın.


Dyt. Kübra Yetkin